Heb je je eigen bedrijf? En wil je pennen kwalitatief laten graveren? Als ondernemer wil je natuurlijk je naamsbekendheid vergroten. Een goede manier om je bedrijf onder de aandacht te brengen, is door merchandise te laten bedrukken. Een populaire keuze hierin zijn pennen; handige, dagelijks gebruikte voorwerpen. Maar waar moet je op letten als je pennen wilt laten graveren met je logo of marketinguiting? En wat zijn de voor- en nadelen van deze optie? In deze blog zet ik alles voor je op een rijtje.

Voordeel 1: Kwalitatief en professioneel uiterlijk

Een van de grootste voordelen van pennen laten graveren, is dat het een kwalitatief en professioneel uiterlijk geeft aan je boodschap. Graveren is namelijk een techniek van hoogwaardige kwaliteit, die het mogelijk maakt om je logo of tekst in hoge resolutie te graveren op het oppervlak van de pen. Dit zorgt ervoor dat je bedrijfsnaam of boodschap duidelijk zichtbaar is en niet vervaagt na veelvuldig gebruik.

Als je ervoor kiest om pennen te laten graveren, zorg er dan wel voor dat je een goede partij kiest die bekend staat om kwalitatief degelijke en mooie pennen en die niet de hoofdprijs vraagt. Via deze website kun je bijvoorbeeld een partij vinden die aan deze eisen voldoet.

Voordeel 2: Langdurig bereik

Een ander voordeel van pennen laten graveren, is dat ze een langdurig bereik hebben. Wanneer je pennen bedrukt met je logo of marketinguiting, worden ze vaak gebruikt in verschillende situaties, waardoor je merknaam of boodschap blijft circuleren. Zo kunnen ze in kantoren, hotels, restaurants en op conferenties terechtkomen, waar ze de aandacht trekken van potentiƫle klanten.

Nadeel 1: Kosten

Helaas is er ook een nadeel aan het laten graveren van pennen. Het kan namelijk relatief duur zijn, vooral bij kleinere bestellingen. Dit komt doordat het een complexer proces is dan het bedrukken van pennen, waarbij je de pennen bijvoorbeeld alleen met folie bedekt. Toch kan het de investering waard zijn, gezien de langdurige en professionele uitstraling van het resultaat.

Nadeel 2: Beperkte personalisatiemogelijkheden

Een ander nadeel van pennen laten graveren, is dat de personalisatiemogelijkheden beperkter zijn dan bij het bedrukken van pennen. Bij graveren is het complexer om meerdere kleuren of gedetailleerde ontwerpen te gebruiken, omdat het proces gebaseerd is op de diepte van de groeven in de pen. Hierdoor moet je soms kiezen voor een minimalistisch design, maar dit kan juist ook weer bijdragen aan de professionele uitstraling van je pennen.

Samenvattend

Kortom, het laten graveren van pennen kan veel voordelen bieden voor je bedrijf. Het geeft pennen een kwalitatief en professioneel uiterlijk en zorgt voor een langdurig bereik van je merknaam of boodschap. Het enige nadeel is dat het duurder kan zijn dan het bedrukken van pennen en dat de personalisatiemogelijkheden beperkter zijn. Als je echter op zoek bent naar kwalitatieve merchandise om je bedrijfsnaam of boodschap te verspreiden, is het laten graveren van pennen zeker het overwegen waard.

Over de auteur

Gerelateerde berichten